|   Find a Doctor   |   Getting to NUH   |   Appointments   |   Contact Us   |   Newsroom   |   About NUH   |   Make a Gift

Home > About Us > NUHkids Specialist Centre

NUHkids Specialist Centre

 

The Future Of Our Paediatric Care

The Department of Paediatrics was named the Khoo Teck Puat – National University Children’s Medical Institute (KTP-NUCMI) in recognition of a generous gift from the estate of Khoo Teck Puat for the advancement of paediatric patient care, education and research. We are consolidating our outpatient paediatric services within a one-stop centre which is estimated to be completed end 2018.

 

Our new centre focuses on creating a therapeutic environment that is child-centric and family-friendly. The overall ‘playscape’ design concept is inspired by nature. Studies have shown that through good play, a child’s body, mind and soul are stimulated which encourages interaction and creative development. The ‘playscape’ ethos begins from the arrival atrium. Its environment and interiors serve to provide your child and family a holistic care experience.

 

Connectivity And Patient-Focused

 

Our 10-storey outpatient centre is visually prominent with a lofty 14m-high arrival atrium, rising above the surrounding buildings. A clear separation of vehicular and pedestrian flow ensures a safe arrival and facilitates registration.

 

The spacious atrium aims to promote intuitive way finding for visitors arriving via different transports or from other buildings within the Kent Ridge campus. The proposed link bridge on the fourth level will connect the new centre to the NUH Main Building, allowing integration with existing facilities (including inpatient facilities and services) and maximising operational efficiency for the existing and new services. The experience of each visit focuses on two essential aspects: one-stop convenience and a delighted child.

 

Child-Friendly And Family-Centredness

 

In order for paediatric consultation to be a pleasant experience for the child and the accompanying caregiver, we aim to provide a cosy and comfortable environment where stress is taken out of the visit.

 

Your child and family will first be greeted with an explosion of colours at our city-themed atrium. The journey to the upper storeys sees a nature-themed reception and waiting areas which will lead to the outdoor playground.

 

Traditional seating and room configuration are replaced by modular furniture that serves as play objects and resting areas. The sky gardens are adjacent to the waiting areas on every floor. This access to daylight and the outdoors creates a therapeutic environment integral for a healing experience.

 

Waiting time is translated into play time in the forest-themed waiting area as the child climbs, crawls, interacts and explores the forest-inspired features within observatory vicinity of the parents.

 

Some of our consultation rooms have playpens which help to occupy your child while the doctor and caregiver carry out the discussion.

 

Our new NUHkids Specialist Centre will change the experience of a visit to the hospital for both the child as well as the accompanying caregiver. We believe it will change the way paediatric care is delivered in Singapore and elevate healthcare for children and adolescents to a new level, delivering better health outcomes for the future.

 

Back to top